HKB Archief
Open Menu

De HKB heeft in de loop der jaren een digitaal archief aangelegd met foto's, documenten. voorwerpen. etc.  In totaal meer dan 25.000 items over de geschiedenis van Bussum en over personen en plaatsen die daarin van belang zijn of zijn geweest. Klik hier om toegang te verkrijgen tot dit archief
U moet wellicht even experimenteren met de verschillende zoekfuncties, maar het is zeker de moeite waard om daar even tijd voor te nemen, want de database is een rijke bron van informatie!
Kom als u hulp nodig heeft tijdens bezoekuren langs op het Documentatiecentrum van de HKB (zie Contact)

 

Werkwijze Zoekfunctie

Aan de linkerkant van het scherm kunt u filters instellen, zoals  Categorie (foto, document etc.); Straat; Trefwoord. U hoeft deze filters niet te gebruiken, maar soms is het handig, bijvoorbeeld wanneer u specifiek op zoek bent naar een foto van een huis of gebouw. U kunt ook rechtsboven (Titel, beschrijving of Archiefnummer) een vrij trefwoord invullen. Typt u hier bijvoorbeeld "Bensdorp" in, dan krijgt u krijgt alle items waarvan in de beschrijving het woord Bensdorp voorkomt.
Natuurlijk kunt u ook filters en trefwoorden combineren. Kiest u bij Categorie voor "foto’s" en bij Titel etc. voor "Bensdorp", dan krijgt u alleen de foto’s van Bensdorp.

Notabene

  • Let op dat bij de straten de huisnummers numeriek geordend zijn: eerst alle nummers die met 1 beginnen, dan alle nummers die met 2 beginnen (dus 1, 11, 12 enz. en vervolgens 2, 21, 22 enz).

  • Kijk ook eens in de adresboeken die bovenaan de resultatenlijst per straat staan. Daar vindt u per adres de namen van personen die in het verleden op het betreffende adres hebben gewoond