Home
Open Menu

Ter gelegenheid van het zeventigste jubileumjaar van de televisie in Nederland in oktober 2021 is een herdruk verschenen van het boekje waarin een wandel- fietstocht door het oude televisie dorp wordt beschreven, geillustreerd met talrijke nostalgische foto's  De eerste druk is uitgebracht In 2011 ter gelegenheid van het 60e tv-jubileum. In deze tweede herziene druk  zijn  de locatiefoto's uit 2011 vervangen door die uit 2021

Het boekje is te koop op ons documentaiecentrum. In verband met de coronamaatregelen kan het voorlopig niet afgehaald worden, echter u kunt het bestellen per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten zijn € 7,50 incl portokosten.  Als het geld is gestort op bankrekening NL 93 INGB 000 46 168 07 van de HKB wordt het per post verstuurd of gebracht. 

Aan de hand van dit boekje  is er ook een (vernieuwde) QR route uitgebracht, die u langs de route via uw smartphone nog meer informatie geeft over de verschillende locaties.

Actueel

Cursus Omgevingswet en cultureel erfgoed

Met de komst van de nieuwe omgevingswet -in werking per 1 januari 2023- verandert er veel in de verantwoordelijkheden en werkwijzen in het zogenoemde fysieke leefomgevingsdomein (bouwwerken, infrastructuur, water, watersystemen, bodem, lucht, landschappen, natuur, cultureel erfgoed en werelderfgoed) van de overheden. Veel meer dan voorheen ligt door deze wet de verantwoordelijkheid voor uitvoering op gemeentelijk niveau.

Lees meer...

Foto van de maand

Mei 2022

Dit is  een foto van een villa van rond de vorige eeuwwisseling. Waarschijnlijk staat het huis in het Spiegel maar zeker is dit niet. Wat wel zeker is, dat de villa huisnummer 4 heeft, dat zien we namelijk op de gevel staan. Maar in welke straat staat dit huis met nummer 4?  Misschien weet u het antwoord. Graag uw reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

HKB Nieuws

Algemene ledenvergadering 2022

De Algemene Ledenvergadering van onze vereniging op 23 mei werd geopend met een boeiende lezing van de heer Kees Schipper over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De ongeveer zestig toehoorders werden vergast op overvloedig foto en filmmateriaal.
De eigenlijke ledenvergadering voltrok zich volgens een bekend stramien: de notulen van de jaarvergadering van 29 september 2021 werden vastgesteld evenals het jaarverslag 2021. De jaarrekening 2021 werd goedgekeurd op voorspraak van de kascommissie en daarmee werd het bestuur decharge verleend. Daarop volgde de aanstelling van een nieuwe kascommissie. De financiële toestand ziet er gezond uit, mede door minder uitgaven als gevolg van de recente coronabeperkingen. De penningmeester gaf ook een toelichting op begroting voor 2023.

Lees meer...

We hebben 52 gasten en geen leden online