Archief
Open Menu

Geslaagde lezing Sander Koopman en ALV

Woensdagavond 29 september vond in de Wilhelminakerk de Algemene Leden Vergadering van de HKB plaats, voorafgegaan door een interessante lezing van Sander Koopman over de afzanding van het Gooi. De aansluitende Algemene Ledenvergadering werd bijgewoond door 44 leden.

Nol Verhagen legde uit dat hij als voorzitter optrad, omdat Leo Thijssen wegens gezondheidsklachten het voorzitterschap heeft moeten neerleggen. Leo blijft wel  zijn overige taken in het bestuur verrichten. Eric Bor trad op als secretaris. Het jaarverslag en het financiële verslag van 2020 werden met dank aan Gerard Bon voor de financiële en de ledenadministratie goedgekeurd. Hierna las Bert van den Berg het verslag van de kascommissie voor, waarna het bestuur op zijn voorstel decharge werd verleend. Aansluitend werd de begroting voor 2022 goedgekeurd.

Vervolgens sprak Nol de vrijwilligster Inge Engelbarts toe. Hij memoreerde de jarenlange inzet van Inge op een stille plek in het kantoor van HKB. Talloze documenten zijn door Inge gedigitaliseerd, waarvoor ze soms zelfs op zondag naar het kantoor kwam. Nol meldde dat het bestuur voorstelde Inge tot lid van verdienste te benoemen. Uit het luide applaus bleek, dat de leden hiermee van harte instemden. Inge ontving een oorkonde en een verdiende  bos bloemen.

Tijdens de rondvraag meldde Bert van den Berg dat monumenten vanaf 2022 schildjes krijgen, waaraan ze te herkennen zullen zijn. Van verschillende kanten kregen het tijdschrift en de pagina in BussumsNieuws lof toegezwaaid, waarna in de verbouwde conversatieruimte van de kerk het glas werd geheven.

Actueel

Lezing over Frederik van Eeden en Walden

HKB-vrijwilliger Klaas Oosterom verzorgt voor de Volksuniversiteit Het Gooi lezingen over 'Frederik van Eeden en de kolonie Walden'. Een eerste bijeenkomst op 2 november was  al snel volgeboekt, maar er is gelukkig nog een tweede kans voor een lezing op woensdag 17 november. Die begint om om 19.30 in de ruimte boven de Bibliotheek in Bussum. Voor meer informatie en inschrijving zie HIER
Voor zaterdagmorgen 19 maart a.s is een gegidste fietstocht georganiseerd langs locaties die te maken hebben met Van Eeden en de kolonie Walden.

Foto van de maand

Oktober 2021

Om actueel te blijven, wat betreft het thema: "Bussum 70 jaar TV", plaatsen we deze keer een overzicht van een aantal locaties waar zich in Bussum activiteiten afspeelden, die relatie hadden met het fenomeen televisie. Toen nog een nieuw en onbekend medium voor een zeer beperkte groep kijkers. Herkent u een aantal van deze plekken, laat het ons weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Klik HIER voor de oplossing van de foto van september

Documentatiecentrum gesloten

De renovatie-activiteiten rond NS-station Naarden Bussum hebben helaas ook een sterke invloed op het documentatie centrum van de Historische Kring Bussum. De toegang wordt voorlopig belemmerd en de werkzaamheden van de vrijwilligers hebben te lijden onder geluidsoverlast.Tot zeker 1 november ligt het werk nagenoeg stil. Dat is jammer nu na de coronamaatregelen alles weer op gang kwam. De telefoon wordt nog wel opgenomen, en ook het digitale archief is via de de website gewoon te raadplegen. 

Interessante excursie vrijwilligers HKB

Twintig vrijwilligers van de Historische Kring Bussum namen op 1 oktober deel aan een excursie naar Castricum. Het doel was nader kennis te maken met de archeologie in Noord-Holland, een onderwerp waar de HKB zich nooit eerder mee bezig heeft gehouden. Allereerst werd onder leiding van Rino Zonneveld van Werkgroep Oud-Castricum een wandeling gemaakt om kennis te maken met het Castricumse duinterrein en de (pré-)historische gebeurtenissen die zich daar hebben afgespeeld.

Lees meer...