Archief
Open Menu

Het team van vrijwilligers van de Historische Kring Bussum is blij dat u deze website bezoekt. U krijgt hier een overzicht van al het werk dat wordt verricht: het verzamelen en catalogiseren van historische foto’s, films, documenten, plattegronden etc., het verzorgen van lezingen, het organiseren van excursies en tentoonstellingen. De Kring geeft drie keer per jaar het Bussums Historisch Tijdschrift uit en publiceert boeken of werkt daar aan mee. In het BussumsNieuws heeft de Kring een vaste wekelijkse geschiedenisrubriek. Op deze website kunt u gebruik maken van diverse zoekfuncties: voor ons digitale archief en voor artikelen op de site. Het documentatiecentrum van de Kring is gevestigd in de rechtervleugel van station Naarden Bussum. Zie Contact 

Het documentatiecentrum is voor bezoekers weer open op maandag-, woensdag- en donderdagochtend  van 10.30 tot 12.00 u. 

Actueel

Eindelijk foto's van Maria Mispelblom gevonden

Na zes jaar zoeken door onze vrijwilliger Margreet de Broekert zijn maar liefst vier foto’s van Maria Louise Mispelblom Beijer-Theunissen opgedoken. Dit dankzij de heer Ton Steenvoorden. Maria is op al deze foto’s de middelste dame. De vrouw rechts van haar is Wilhelmina Antonia Steenvoorden-Dorresteijn (roepnaam Mien en/of Mina). Mien was Maria’s dienstbode. Wie kan vertellen wie de vrouw links van Maria is? (van ons uit gezien)

Lees meer...

Foto van de maand

Juni 2021

Deze maand weer eens een onbekende foto uit ons archief. Een pand met fraai glas-in-loodwerk in de voordeur. De foto staat ook in  BHT 2015 nr. 2. Daar wordt vermeld dat het in de Badhuislaan zou zijn. Dit klopt echter niet.  Wie helpt ons verder? Mail uw antwoord naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Klik HIER voor een overzicht van alle foto's van de maand