Home
Open Menu

Op zondagmiddag 6 november is er op initiatief van de Historische Kring Bussum een Openbare Bijeenkomst, gewijd aan dichter/journalist Willem Brandt  (1905-1981).

U bent vanaf 14.30 uur welkom in het kerkgebouw van de Remonstrantse gemeente Naarden-Bussum, Koningslaan 2b.

Centraal staat de presentatie van de bundel “Bamboe en Bussum”, een keuze uit de gedichten van Willem Brandt. Het eerste exemplaar wordt door de zoon van Willem Brandt, Prof. Dr. Wim Klooster aangeboden aan burgemeester Schoenmaker van Bussum. Donald de Marcas leest een aantal gedichten uit de bundel voor, en er is een optreden van kleindochter Frédérique Klooster, sopraan.  Er is ook nog een kleine expositie over Willem Brandt.

Het programma begint om 15.00 uur, en de entreeprijs is €5,- inclusief consumptie.

“Bamboe en Bussum” is die middag te koop voor €10-,nadien voor €13,50. Lees over leven en werk van Willem Brandt HIER

Actueel

Veel meer struikelstenen in Gooise Meren

Ruim zeshonderd struikelstenen zullen de komende jaren binnen de gemeente Gooise Meren worden geplaatst. Dat zegt de recent opgerichte Stichting Struikelstenen Gooise Meren. Het gaat om herdenkingsstenen die in de stoep worden geplaatst voor woningen van waaruit bewoners in de Tweede Wereldoorlog werden gedeporteerd naar Duitse vernietigingskampen .In Naarden en Bussum liggen er nu nog geen twintig stenen, maar dat zullen er uiteindelijk vele honderden worden op basis van een lijst die is opgesteld door Hans Jonker, die research heeft gedaan in het bevolkingsregister.

Lees meer...

Foto van de maand

Augustus 2022

Onderaan deze foto staat  “Bussum, Mouwtje”....
Is dat wel zo? Het huis met het rieten dak en het huis met de grote schoorsteen kunnen wij niet als zodanig lokaliseren. Is er iemand van onze lezers die de huizen op deze foto herkent en weet waar deze staan of gestaan hebben? En misschien bij benadering het jaar waarin deze foto is gemaakt? 
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l  Alvast hartelijk dank voor uw reactie

Lees meer...

HKB Nieuws

SNEAK PREVIEW BHT

  

Het Bussums Historisch Tijdschrift is weer in aantocht. Het septembernummer is naar de drukker gestuurd en wij kunnen de bezoekers van deze website alvast een blik gunnen op het omslag.

Zoals zo vaak is het een themanummer, dit keer gewijd aan het onderwerp dat gekozen is voor het Open Monumenten-weekeinde op 10 en 11 september. Bensdorp speelt daarbij een belangrijke rol. Op zondag 11 september is de Historische Kring Bussum te gast bij de huidige eigenaar van het restant van de voormalige Bensdorpfabriek, House of Dialogue.

Het vernieuwde Bensdorp-complex was de winnaar van de K.P.C de Bazel-publieksprijs.

 

We hebben 183 gasten en geen leden online