HOME HKB
Open Menu

Dit is een wandeling voor de liefhebber. van de historie. Het is namelijk een wandeling uitgegeven in 1888 !!!
Misschien interessant om deze te volgen en te kijken wat er zoal veranderd is.

Nostalgische wandeling Crailo-Valkeveen

Hij is gepubliceerd in het boek "Nieuwe wandelingen door Nederland" (1888 - Jacobus Craandijk en P.A. Schipperus)
De omschrijving in het boek luidt als volgt: 

Crailo-Valkeveen

Blz. 97.
 
Reisgelegenheden. - Nieuw Bussem. - Crailo. - Huizen van Crailo. - Het museum. - Binnenpaden. - Vondel in 't Gooi. - Recht van scharing. - Heftige twisten. - Berghuizen en Kommerrust. - Ontginning en heide. - Flevorama, Nieuw-Valkeveen, Drafna. - De Venuslaan. - Leeuwenberg en Bella Vista. - Oud-Valkeveen. - Het strand. - Een verzonken stad. - Het oude klooster. - Oud-Naarden. - Op den eng. - Besluit. - Aanteekeningen.

Klik HIER voor de route

 

Nostalgische wandeling Bussum, Blaricum, Laren

Heeft u de smaak te pakken van de voorgaande nostalgische puzzeltocht, dan hebben we een nog eerder beschreven wandeling voor u. Deze is gemaakt in 1879 ook door Jacobus Craandijk. Het komt uit een reeks van 7 genaamd "Wandelingen door Nederland met pen en potlood". 
De wandeling beschreven in deel 4 voert u door de plaatsen Bussum, Blaricum en Laren. Klik hier voor route 2

 

 

 

Actueel

Graf van Maria Mispelblom Beijer gevonden

Het vasthoudende speurwerk van Margreet de Broekert naar leven en werk van kunstenares en dierenactiviste Maria Mispelblom Beijer-Theunissen heeft nu ook de locatie van haar graf opgeleverd: de Oude Begraafplaats Naarden. Dat gebeurde met hulp van de Gemeente Gooise Meren en de Stichting tot behoud van de Oude Begraafplaats Naarden. Kort geleden vond Margreet de Broekert de overlijdensadvertentie waarin stond dat ze daar was begraven.

Lees meer...

Foto van de maand

Januari 2021

Ruim 100 jaar geleden kwam er in Bussum een Amsterdamse foto-handelaar wonen, Johan Guy de Coral, die 4 fotozaken in het land bezat, statiefoto’s maakt en de fotografie breed propageerde. In de 1ste W.O. hield hij zich bezig, samen met Van Dishoeck, met de opvang en tijdelijke huisvesting van vele Vlaamse vluchtelingen. Hij bekleedde bestuursfuncties bv. van Verenigingsgebouw “Concordia" en in het Feestcomité 25-jarig ambtsjubileum van koningin Wilhelmina.

De box op de afbeelding is een vlakplaatcamera met zijn naam als merknaam!  Wie bezit zo’n fraaie oude camera met het naambordje: Guy de Coral erop? Of een foto van hem? Of andere producten van deze hof-leverancier en -fotograaf?  De HKB hoort hier graag meer over.

Deze bijzondere Bussumer woonde overigens vanaf 1903 in villa Gertrude, op de Albrechtlaan nr. 1 (zie foto van de maand mei 2020). Hij stierf in 1930, 62 jaar oud en is begraven in Bussum.

Hier een overzicht van alle foto's van de maand 

We hebben 73 gasten en geen leden online