Home
Open Menu
Contactblad van de Historische Kring Bussum,  jaargang 8, nummer 3 (december 1992) pag. 135

Bejaardencentrum Antoniushove 25 jaar

Joke Vos

Klik hier voor de PDF versie van dit artikel 
De afbeelding is aanklikbaar voor vergroting

 

Tijdens de feestweek, waarin gevierd werd dat Antoniushove 25 jaar bestaat, was de Historische Kring Bussum uitgenodigd om op 21 oktober 1992 aanwezig te zijn.
Wij mochten de bibliotheek gebruiken; die grensde direkt aan de feestzaal, dus een mooiere plek konden wij ons niet wensen.

Maar wat neem je mee zo'n dag? We kozen ervoor om veel foto-albums mee te nemen, omdat dat de mensen aanspreekt. Verder werden ook schilderijen en enkele voorwerpen met afbeeldingen van Bussum ingepakt. 

Woensdagmorgen waren wij om 9.30 uur aanwezig; de spullen waren uitgestald en nu maar afwachten. In het Antoniushove-nieuws was onze komst reeds aangekondigd, zodat de bewoners al wisten dat we kwamen.

Ik denk, dat ik namens alle helpers spreek, als ik zeg, dat wij een machtige dag hebben gehad. Heel veel mensen zijn bij ons geweest, we hebben veel informatie en nieuwe foto's voor de afdeling documentatie gekregen, alsmede een uitnodiging om nog eens een middag te komen, wat we natuurlijk graag doen, want voor verhalen over Bussum van toen moet je zijn bij de Bussumers van toen.

 

 

Actueel

Decembernummer bol van tv-geschiedenis

In het jaar dat de Nederlandse televisie zijn 70-jarig bestaan viert is het Bussums Historisch Tijdschrift helemaal aan dit jubileum gewijd. In het decembernummer dat er aan komt wordt die televisiegeschiedenis in Bussum vanuit diverse en soms heel verrassende invalshoeken benaderd. Er wordt ook aandacht besteed aan de vernieuwde QR-wandelroute door het oude tv-dorp.  Dit is nu echt een glossy die je op de salontafel of in de wachtkamer kunt neerleggen. Iedereen vindt daarin wel iets wat hij nog niet wist. Het is misschien ook een aardig eindejaarscadeautje.

Lees meer...

Foto van de maand

November 2021

De HKB  heeft deze foto binnen gekregen met de vermelding dat het om de Isaac da Costalaan gaat. De foto is in 1930 genomen. Wij zijn er, ondanks speuren, nog niet in geslaagd uit te vinden welke panden van de straat het betreft. Kunt u ons helpen.? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorderingen rond ingang documentatiecentrum

IngangHKB KopieHet documentatiecentrum van de Historische Kring Bussum is hopelijk nog deze week weer normaal toegankelijk. Volgens de uitvoerder maken de renovatie-activiteiten rond NS-station Naarden Bussum dat weer mogelijk. De komende dagen worden bouwhekken weggehaald. Het is verder de bedoeling dat begin volgend jaar de toegang tot de HKB compleet wordt vernieuwd. De hellingbaan en het bordes worden breder gemaakt. De afgelopen weken was de toegang naar het DC vrijwel helemaal belemmerd.(foto Jaap van Hassel)

Veel interesse voor lezingen over Van Eeden en Walden

Lezingen van HKB-vrijwilliger Klaas Oosterom over 'Frederik van Eeden en de kolonie Walden' hebben veel belangstelling getrokken. Helaas heeft hij maar een van drie lezingen voor de Volksuniversiteit Het Gooi kunnen houden. Die was op twee november. Latere eveneens volgeboekte bijeenkomsten moesten wegens coronamaatregelen worden afgelast. Die zullen op een later moment in de Bussumse bibliotheek worden gehouden. De verwachting is dat dit wel volgend jaar zal worden. Op het programma staat dan ook een gegidste fietstocht langs locaties die te maken hebben met Van Eeden en de kolonie Walden. Die tocht is nog steeds voorzien voor zaterdagmorgen 19 maart.

We hebben 60 gasten en geen leden online