Home
Open Menu
Contactblad van de Historische Kring Bussum,  jaargang 8, nummer 3 (december 1992) pag. 134+135

Lopende onderzoeken

Klik hier voor de PDF versie van dit artikel

Zoals u hierboven heeft gelezen, onderzoekt de heer J. Hekkenberg het verblijf van I. Tan Malaka in Bussum.

G.M. Langemeijer is de afgelopen maanden druk geweest met logementhouders en herbergiers in Bussum.

De Gooi en Eemlander meldde, dat Tineke Plettenberg (telefoonnummer 04138-78049) een biografie wil schrijven over mevrouw Marianne Goudeket-Philips, lid van de Bussumse gemeenteraad en schrijfster, die van 1911 tot 1940 in Bussum woonde.

Joke Vos verzamelt gegevens over de wijk, die grofweg begrenst wordt door Huizerweg, Laarderweg en Ceintuurbaan.

Johan Klijnman is in samenwerking met de cultureel ambtenaar van de gemeente bezig met een inventarisatie van beeldende kunstenaars in Bussum van eind vorige eeuw tot heden.

Heeft u informatie: meldt dit dan bij de redaktie

Fotos van het zwembad aan de Huizerweg
Zijn er mensen die foto's bezitten die genomen zijn van of in het voormalige zwembad aan de Huizerweg? De Historische Kring Bussum is bezig met de voorbereiding van een tentoonstelling en zoekt hiervoor nog foto's.
S.v.p.kontakt opnemen met de redaktie, Hamerstraat 106.

 

 

Actueel

Decembernummer bol van tv-geschiedenis

In het jaar dat de Nederlandse televisie zijn 70-jarig bestaan viert is het Bussums Historisch Tijdschrift helemaal aan dit jubileum gewijd. In het decembernummer dat er aan komt wordt die televisiegeschiedenis in Bussum vanuit diverse en soms heel verrassende invalshoeken benaderd. Er wordt ook aandacht besteed aan de vernieuwde QR-wandelroute door het oude tv-dorp.  Dit is nu echt een glossy die je op de salontafel of in de wachtkamer kunt neerleggen. Iedereen vindt daarin wel iets wat hij nog niet wist. Het is misschien ook een aardig eindejaarscadeautje.

Lees meer...

Foto van de maand

November 2021

De HKB  heeft deze foto binnen gekregen met de vermelding dat het om de Isaac da Costalaan gaat. De foto is in 1930 genomen. Wij zijn er, ondanks speuren, nog niet in geslaagd uit te vinden welke panden van de straat het betreft. Kunt u ons helpen.? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorderingen rond ingang documentatiecentrum

IngangHKB KopieHet documentatiecentrum van de Historische Kring Bussum is hopelijk nog deze week weer normaal toegankelijk. Volgens de uitvoerder maken de renovatie-activiteiten rond NS-station Naarden Bussum dat weer mogelijk. De komende dagen worden bouwhekken weggehaald. Het is verder de bedoeling dat begin volgend jaar de toegang tot de HKB compleet wordt vernieuwd. De hellingbaan en het bordes worden breder gemaakt. De afgelopen weken was de toegang naar het DC vrijwel helemaal belemmerd.(foto Jaap van Hassel)

Veel interesse voor lezingen over Van Eeden en Walden

Lezingen van HKB-vrijwilliger Klaas Oosterom over 'Frederik van Eeden en de kolonie Walden' hebben veel belangstelling getrokken. Helaas heeft hij maar een van drie lezingen voor de Volksuniversiteit Het Gooi kunnen houden. Die was op twee november. Latere eveneens volgeboekte bijeenkomsten moesten wegens coronamaatregelen worden afgelast. Die zullen op een later moment in de Bussumse bibliotheek worden gehouden. De verwachting is dat dit wel volgend jaar zal worden. Op het programma staat dan ook een gegidste fietstocht langs locaties die te maken hebben met Van Eeden en de kolonie Walden. Die tocht is nog steeds voorzien voor zaterdagmorgen 19 maart.

We hebben 108 gasten en geen leden online