Home
Open Menu

IContactblad van de Historische Kring Bussum,  jaargang 3, nummer 1 (oktober 1986) pag 28


Bladvulling

van de redactie

Klik hier voor de PDF versie van dit artikel

 

Cornelis Dirk van Vliet

Geb. te Amsterdam, 15 November 1875. Gehuwd met Maria Christina van der Shatte Olivier, 29 Mei 1902.
Bezocht de H.B.S. te Amsterdam. Behaalde het diploma Boekhouden en verkreeg in 1894 de acte M.O. K XII en q. In 1901 volgde de bevordering tot Candidaat-Notaris.
Was Directeur van de Koffie-Cultuur-Maatschappijen Troeneng (Plantage op de Kloet te Kediri), Tangkil en Smeroe (Plantage op de Smbroe te Malang).
Is thans Directeur van de Hollandsche Hypotheekbank te Amsterdam, Adviseur van De Amsterdamsche Spaarkas aldaar, Commissaris van de Nationale Maatschappij van handel in onroerende goederen, Commissaris van de Maatschappij ,,De Amstel" tot exploitatie van onroerende goederen. Commissaris van de 'Naamlooze Vemnootschap ,,Hollandsch Grondbezit", Commissaris van de Maatschappij ,,Eendracht" tot exploitatie van onroerende goederen" en Gedelegeerd Commissaris van de Levensverzekeringmaatschappij, opgericht in 1863 door het N.O.G. te Amsterdam. Voorts Voorzitter van het Bestuur der Vereeniging van Directeuren van Hypotheekbanken te 's-Gravenhage.
Schreef o.m. diverse bijdragen, opgenomen onder het mengelwerk van de Jaarboekjes, uitgegeven door de Vereeniging van Directeuren van Hypotheekbanken;
Adres: Villa ,,Eikenhorst", Statenlaan, Bussum.

 

C.D. van Vliet 

In "Bekende landgenoten" 1e Jaargang 1920  Hollandsche Uitgeversmaatschappij "Amsterdam" Amsterdam  pg. 143

Op zijn Bussumse opstellen bouwde Mevrouw Bruineman voort voor "Dorp met de Groene Spieghel" (1966 t.g.v. 150-jarig Bussum).

 

 

 

Actueel

Dorpslied voor Bussum van Jules de Corte

Wijlen Jules de Corte maakte eind jaren zeventig een dorpslied voor Bussum. We kenden tot nu toe alleen de tekst, maar na een oproep kregen we via via een opname van een uitvoering ervan in een arrangement van Freddy Golden en zijn orkest. Die vertolking was op Koninginnedag 1979 in een uitzending van de Tros vanuit theater 't Spant in Bussum. Het werd gezongen door Helen Gaasbeek en ene Wilma. Jules de Corte was liedjesschrijver, componist, zanger en pianist. Hij was blind en overleed in 1996 op 71-jarige leeftijd. HIER de muziek met bijgaand de tekst.

Foto van de maand

December 2021

Op deze foto zien we een rij villa‚Äôs, die rond de vorige eeuwwisseling zijn gebouwd. Kenmerkend zijn de erkers, deze behoeven niet allemaal bewaard te zijn gebleven. Van belang is ook de bomenrij, die niet langs de rijweg staat maar vlak langs de tuingrens. Ook de bomen komen nu waarschijnlijk niet meer voor. Het kan zowel in Naarden als in Bussum zijn. Ondanks speurwerk zijn wij er niet in geslaagd de foto van een onderschrift te voorzien. Weet u waar dit is? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorderingen rond ingang documentatiecentrum

IngangHKB KopieHet documentatiecentrum van de Historische Kring Bussum is hopelijk nog deze week weer normaal toegankelijk. Volgens de uitvoerder maken de renovatie-activiteiten rond NS-station Naarden Bussum dat weer mogelijk. De komende dagen worden bouwhekken weggehaald. Het is verder de bedoeling dat begin volgend jaar de toegang tot de HKB compleet wordt vernieuwd. De hellingbaan en het bordes worden breder gemaakt. De afgelopen weken was de toegang naar het DC vrijwel helemaal belemmerd.(foto Jaap van Hassel)

Veel interesse voor lezingen over Van Eeden en Walden

Lezingen van HKB-vrijwilliger Klaas Oosterom over 'Frederik van Eeden en de kolonie Walden' hebben veel belangstelling getrokken. Helaas heeft hij maar een van drie lezingen voor de Volksuniversiteit Het Gooi kunnen houden. Die was op twee november. Latere eveneens volgeboekte bijeenkomsten moesten wegens coronamaatregelen worden afgelast. Die zullen op een later moment in de Bussumse bibliotheek worden gehouden. De verwachting is dat dit wel volgend jaar zal worden. Op het programma staat dan ook een gegidste fietstocht langs locaties die te maken hebben met Van Eeden en de kolonie Walden. Die tocht is nog steeds voorzien voor zaterdagmorgen 19 maart.

We hebben 59 gasten en geen leden online