HOME HKB
Open Menu

Contactblad van de Historische Kring Bussum,  jaargang 3, nummer 1 (oktober 1986) pag 28


71-jarige Bussumse verschijnt met gedichtenbundel

Klik hier voor de PDF versie van dit artikel

Van Bea Braam (geb. 27-7-1915 te Naarden, verschenen in het  Contactblad Jrg 1 nr 3  reeds één prozabijdrage en 2 gedichten.
Ook Gooise verhalen nam bijdragen van haar op.
Willern Brandt plaatste indertijd al gedichten van haar in 'zijn' Bussumsche Courant.
Op 27 september jl. verscheen een dichtbundeltje (dat in zeer beperkte oplage in 1984 voor intimi verschenen was).

Gooi- en Eemlander 27-9-1986:

(Van onze medewerkster Tamira Scheerder

 

BUSSUM - ,,Als kind las ik al drie boeken per week. Boeken zijn altijd mijn grootste vrienden geweest", aldus Bea Braam. Deze week verscheen van de 71-jaige Bussumse de gedichtenbundel 'Een handvol bloemen', een autobiografische bundel waarin ondermeer de oorlog ter sprake komt. Rond 1940 begon mevrouw Braam met het schrijven van gedichten. Daarnaast werd er druk over en weer gecorrespondeerd met mensen die zich bezig hielden met literatuur. Haar gedichten zijn nooit eerder in bundel uitgegeven. Wel werden er in de verzameling Gooise Verhalen, die in het najaar verscheen, twee bijdragen van haar opgenomen.

Mevrouw Braam: ,,Ik houd er niet van om met mijn werk te leuren. Ik schrijf puur voor mezelf. Toevallig werd ik door de uitgever benaderd. Ik vind het leuk dat er aandacht aan wordt besteed, maar ik zou er zelf nooit opkomen".

Marcus van der Heide is de uitgever van de gedichtenbundel. Hij leerde Bea Braam kennen via de Historische Kring Bussum.
Van der Heide: ,,De gedichtenbundel is in een oplage van 70 verschenen en niet bedoeld voor de handel. Ik verwacht ook niet dat er een herdruk zal komen. We hebben her en der in Bussum wat boekjes verspreid. Ze liggen onder andere in de boekhandels ter inzage. Ze kunnen daar worden besteld of bij de auteur zelf voor de prijs van zes gulden". 
Bea Braam woont aan de Nieuwe Brink 39.

 

 

 

Actueel

BHT december

Omstreeks 9 december verschijnt het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 156 gasten en geen leden online