HOME HKB
Open Menu
Contactblad van de Historische Kring Bussum,  jaargang 2, nummer 2 (februari 1986) pag 0

VAN DE REDACTIE

Marcus van der Heide

Klik hier voor de PDF versie van dait artikel

 

We stellen het als redactie bijzonder op prijs, dat de nieuwe burgevader, Drs. Holthuizen, bereid was voor ons blad een WOORD VOORAF te schrijven.

Uiteraard krijgt in dit nummer van het Contactblad het Irenegebouw de nodige aandacht. Daarnaast ook verschillende andere zaken van de Bestucrstafel : Bestuurswisselingen, Tentoonstelling Literatuur en betalingsherinnering.

Het doet ons deugd dat er van verschillende leden kopij binnenkomt. Deze had onder LEZERS REAGEREN geplaatst kunnen worden, maar in die rubriek worden voortaan bijdragen, die inhoudelijk op een artikel ingaan, geplaatst.

Het hoofdartikel gaat over de Luitgardeschool, terwijl verslaggever Fred Bos op pad toog om Concordia voor het voetlicht te brengen. Ook vond hij het  -tegen mijn zin overigens-  nodig het  Stipendium 1985 onder uw aandacht te brengen. De activiteiten in de regio ontbreken uiteraard niet.

Gaarne heten we de nieuwe adverteerders in het blad nog welkom, Financieel staat het er weer wat florissanter voor. 

 

 

Actueel

Documentatiecentrum dicht


De Coronacrisis heeft ook grote gevolgen voor de activiteiten van de Historische Kring Bussum.
De Algemene Leden Vergadering die 19 maart zou plaatsvinden is afgelast en het Bestuur acht het niet verantwoord het Documentatiecentrum open te houden.
Dat is in ieder geval tot 28 april gesloten. 

Foto van de maand

April 2020

De rubriek foto van de maand heeft een verandering ondergaan. Tot nu toe kon u hier steeds recente foto’s aantreffen. We gaan ons nu richten op historische foto’s en met name foto’s waar we nog geen informatie over hebben. Waar en wanneer is die genomen, wie staan er op etc. Wilt u ons helpen onze vragen te beantwoorden. Uw reactie kunt u sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mathilde

Deze naam vindt u boven aan de gevel van dit huis. Dat was in ieder geval zo in 1918. In de volgende jaren zijn er diverse bouwkundige wijzingen doorgevoerd en is de naam verwijderd. De woning staat gelukkig nog ergens in Bussum. Weet U waar ?

De foto is aanklikbaar voor vergroting

We hebben 105 gasten en geen leden online